Werken bij Klavertje vier

“We inspireren en enthousiasmeren elkaar"           

Rebecca Gjaltema is na acht jaar weer terug op haar oude nest, Klavertje vier, waar ze in 2014 haar loopbaan startte.

Sinds wanneer werk je bij Klavertje vier?
“Dat is een grappig verhaal. Toen ik in 2014 afstudeerde begon ik als invalleerkracht voor de groepen 1 t/m 8. Helaas kon ik toen niet blijven en ben ik op een school in Katwijk gaan werken. Na nog wat omzwervingen – tot helemaal in Limburg - ben ik sinds dit schooljaar weer terug. Een vriendin die bij Meer Primair werkte deed navraag voor me en er bleek een vacature open te staan bij Klavertje vier. Ontzettend leuk: er zijn zelfs nog collega’s uit die tijd.”


Wat maakt het werken bij Klavertje vier zo leuk?
“Het is best een grote school, waardoor er veel collega’s uit dezelfde bouw zijn waar je mee kunt samenwerken. We inspireren elkaar en bespreken ook privézaken. Buiten werk om ondernemen we ook dingen met elkaar. We hebben een ontzettend fijn en stabiel team, heel gezellig. En ook de kinderen en de ouders zijn hier heel leuk.”

Hoe inspireren collega’s elkaar?
“In de kleuterbouw zijn we veel bezig met spelend leren. We betrekken kinderen erbij als we een hoek maken. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een campingplek in de klas waar we doelen aan hebben gekoppeld. Er hangen kaartjes met letters waarmee de kinderen op zoek gaan naar iets met dezelfde klank dat ze op de barbecue kunnen leggen. Zo’n project bedenken we met elkaar. Het enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat zoek ik ook in een nieuwe collega: iemand die gepassioneerd is over het vak, initiatief toont en zijn schouders eronder zet.”

Krijg je voldoende ruimte om je te ontwikkelen?
“Absoluut, jezelf ontwikkelen wordt ook erg gepromoot. En dat is niet vanzelfsprekend als ik naar mijn eerdere werkplekken kijk. Er is zóveel keuze. Soms zijn het e-learnings, soms fysieke trainingen. Maar er wordt geen druk op gelegd. Ik volgde al de specialisatie ‘Het jonge kind’. Een pittige opleiding waar ik nog iets naast wilde gaan doen. Toen werd ik tegen mezelf in bescherming genomen. Voor het komende jaar heb ik wel al verschillende nieuwe trainingen op de planning staan.”

Zijn er leuke teamuitjes?
“Als er iets wordt georganiseerd dan komt bíjna iedereen. Dat zegt denk ik wel genoeg. Afgelopen vrijdag hadden we nog een teamuitje, supergezellig. Je spreekt dan ook de collega’s van de andere bouwen waar je wat minder contact mee hebt. Wat doe jij eigenlijk en wie ben je nog meer? Er is oprechte interesse in elkaar.”

Hoe is de balans tussen werk en privé? 
“Dat zou misschien wel beter kunnen, maar dat vind ik niet erg. Het kan me rust geven als ik even buiten werk om aan de rapporten werk. En soms vind ik het leuk om ideeën op te doen voor een nieuw thema. Als je dat niet wilt, is dat ook geen enkel probleem. Daarbij krijg je ook de vrijheid om eens iets eerder naar huis te gaan als je je werk af hebt.”

Hoe werd jij als ‘nieuwe’ collega ontvangen?
“Dat voelde als een heel warm welkom. Al voordat ik begon kreeg ik een berichtje van mijn jaarteamleider en van mijn duo. Dat was zo leuk. Het was wel prettig om het gebouw al te kennen op mijn eerste werkdag. Collega’s die ik nog niet kende kwamen gelijk naar me toe om zich voor te stellen. Dat is zo fijn binnenkomen. Heel toegankelijk en warm.”

Vacatures Meer Primair