Over Klavertje vier

Klavertje vier is een gezellige school waar kinderen spelend en onderzoekend kennismaken met de wereld. Van leren programmeren in het Einsteinlokaal, natuur beleven in onze tuintjes tot het opdoen van Engels als tweede taal. Elk kind krijgt bij ons onderwijs dat past. De wereld om ons heen verandert snel, dus zijn wij dynamisch en veranderen we mee. Op Klavertje vier groeien kinderen vol zelfvertrouwen groot.

Klavertje vier huist in het hart van de Metropoolregio, middenin de wijk Floriande-Zuid in Hoofddorp. Ons gebouw ‘In de Breedte’ staat naast Winkelcentrum Floriande en het Haarlemmermeer Lyceum. Floriande is een jonge wijk: de laatste steen werd nog maar tien jaar geleden geplaatst. Dat zie je terug in de bewoners, veelal tweeverdieners met kinderen. Klavertje vier ligt op een bruisende en veilige plek voor kinderen om op te groeien.Community school

In de Community school bundelen we onze krachten met Kindcentrum Mirakels en basisschool De Brandaris Het delen van een gezamenlijk gebouw én dezelfde waarden zijn een uitstekende basis voor een rijke samenwerking.

De peutergroepen van Mirakels werken nauw samen met de kleuterklassen van De Brandaris en Klavertje Vier. Eén keer per week doen de 3,5 jaar oude peuters een ochtendje mee in een kleuterklas. De overstap van voorschool/opvang naar kleuterklas loopt hierdoor soepel voor kind en ouder. Ook andersom verloopt de gang van school naar de buitenschoolse opvang zonder hobbels. Kinderen kunnen immers voor en na schooltijd binnen hetzelfde gebouw blijven voor hun BSO en hoeven geen drukke straten over te steken.

Voor ons alle drie zijn talentontwikkeling, persoonsvorming, socialisatie en (wereld)burgerschapsvorming belangrijk. Samen bieden we een breed naschools activiteitenaanbod waarin kinderen de kans krijgen om bijvoorbeeld Chinees te leren, zich fysiek en mentaal te ontwikkelen in de Sportbso en zich creatief te uiten in muziek- en danslessen.

Zo voorziet de Community school kinderen van 0 tot 13 jaar van een stevige basis. Klaar voor de toekomst.

Alleen ga je misschien sneller, op de Community school kom je verder!

Kinderopvang vóór en na schooltijd

Heeft u belangstelling voor  kinderopvang bij SKH of heeft u vragen, neem contact met ons op.
U kunt ook reageren via onze website: www.kinderopvanghaarlemmermeer.nl